انوشیروان محسنی بندپی درباره اجرای طرح ترافیک در تهران گفت: طرح ترافیک در پایتخت از ابتدای هفته جاری اجرایی می شود و دورکاری کارمندان با توجه به موج دوم کرونا همچنان ادامه دارد. مسئولان بر این باورند که لغو طرح ترافیک تاثیری در کاهش آمار مبتلایان به کرونا ندارد و از این رو تصمیم گرفتند تا مجددا طرح ترافیک را در تهران اجرا کنند. در ادامه جزئیات بیشتر از نحوه اجرای طرح ترافیک در روزهای کرونایی را بخوانید.
اجرای طرح ترافیک تهران پس از شیوع کرونا از 23 فروردین لغو شد اما پس از دو ماه تصمیم گرفته شد تا اجرای آن از اواسط خرداد ماه به صورت ازمایشی از سر گرفته شود. اما مرداد ماه بار دیگر اجرای آن به تعویق افتاد . اما اجرای طرح ترافیک از یکم شهریور 99 مجددا آغاز شد.
گویا همه به این نتیجه رسیده اند که اجرا شدن یا نشدن طرح ترافیک اثری در ابتلا به کرونا ندارد.
چند روز پیش علیرضا زالی درباره نتایج تعلیق حدود سه هفتهای طرح ترافیک در تهران افزود: کاری پژوهشی میان شهرداری تهران و معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی تهران و استانداری صورت گرفت و مشخص شد که اجرا شدن یا نشدن طرح ترافیک آثار چندانی بر میزان ابتلا و بستری ندارد.
وی گفت: دو عامل به شدت در این موضوع تأثیر دارد که یکی کاهش ظرفیت کارکنان ادارات و استفاده از ظرفیت دورکاری بود که هم روی ترافیک و هم در کاهش مبتلایان و مراجعات اثر مثبتی دارد و عامل دوم استفاده مستمر و بیشتر مردم از ماسک است.
اطلاعیههای مرتبط با طرح ترافیک را میتوانید از سامانه تهران من به نشانی my.tehran.ir و سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۷ داخلی ۵ پیگیری کنند.
طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوای شهر تهران از روز شنبه، یکم شهریور ماه ۹۹ مجددا آغاز شده است.
از این پس تا اطلاع ثانوی، طرحهای ترافیکی پایتخت از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶ برقرار خواهد بود و جهت رفاه حال شهروندان یک بار خروج از هر دو طرح از ساعت ۱۴:۳۰ آزاد است. در روزهای پنج شنبه نیز صرفاً طرح کنترل آلودگی هوا و از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ اجرا خواهد شد.
به این ترتیب با توجه به شروع ساعت کار کارکنان دولت و بخشهای تابعه در ساعت ۷ تا ۷:۳۰ صبح، این امکان برای آنها ایجاد میشود که بدون پرداخت عوارض برای سفرهای کاری خود وارد محدوده های مذکور شوند.
عوارض تردد در محدودههای ترافیکی برای خودروها با توجه به نوع معاینه فنی (اعم ازعادی، برتر و یا هیبریدی- برقی)، محدوده سکونت، محدوده تردد، ساعات تردد، پس از دریافت تصاویر آن پردازش و محاسبه میشود. ساعات اوج تردد صبحها از ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ و ساعات اوج تردد عصرها (فقط ورود) از ۱۴:۳۰ تا ۱۶ تعریف شده و بازه زمانی ۱۰:۳۰ تا ۱۴:۳۰ نیز به عنوان ساعات تردد غیراوج در نظر گرفته شده است.
افزایش ترافیک معابر اصلی در محدودههای مرکزی شهر، تردد سنگین وسایل نقلیه و افزایش تاخیر در ترددها و بروز ترافیکهای شدید، اشباع فضای پارک حاشیهای و افزایش پارک دوبله و در نتیجه، کاهش ظرفیت معابر از جمله دلایلی است که از سوی مسئولان برای آغاز دوباره طرح های ترافیکی ذکر شده است.
شهروندان محترم می توانند برای دریافت اخبار و اطلاعات بیشتر در خصوص طرح ترافیک به سامانه تهران من به نشانی my.tehran.ir مراجعه فرموده و یا با شماره ۱۳۷ کد ۵ تماس حاصل نمایند.
بنابر گفته های عمار سعیدیان فر ، مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیکی شهرداری تهران، به دلیل شیوع ویروس کرونا، ساعت اجرای طرح ترافیک در شش ماهه نخست سال ۹۹ از ۶:۳۰ صبح تا ساعت ۱۹ عصر تعیین شده بود که به علت شیوع بیماری کرونا ساعت طرح ترافیک کاهش یافته است.
طبق اظهارات عمار سعیدیان فر ، مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیکی شهرداری تهران طرح ترافیک جدید تنها از نظر قیمت و اجرا تغییر کرده است و از لحاظ ماهیت و محدوده هیچ تفاوتی با طرح ترافیک ۹۸ ندارد.
بنابر گفته های عمار سعیدیان فر ، مدیر واحد ساماندهی محدوده ها و طرح های ترافیکی شهرداری تهران این نرخ با توجه به عواملی همچون معاینه فنی خودرو، زمان تردد و ورود و خروج به محدوده متغیر خواهد بود. اگر خودرو دارای معاینه فنی برتر باشد، بعد از ساعت ۱۰ وارد طرح و قبل از ساعت ۱۶ از آن خارج شود، هزینه پرداختی این خودرو برای هر روز ۱۶۴ هزار و ۶۴۰ ریال خواهد بود و نرخ پرداخت به ازای هر روز تردد در محدوده کنترل آلودگی هوا ۸۲ هزار و ۳۲۰ ریال در نظر گرفته میشود.
در حالت دوم که خودرو دارای معاینه فنی برتر باشد، قبل از ساعت ۱۰ وارد طرح و قبل از ساعت ۱۶ از آن خارج شود، به ازای هر روز در محدوده طرح ترافیک ۲۳۵ هزار و ۲۰۰ ریال و در محدوده کنترل آلودگی هوا ۱۱۷ هزار و ۶۰۰ ریال از اومطالبه خواهد شد.